1.20.2013

Voorstelling TheatersportHet Interieur en Teenz Toko organiseren op zondag 27 januari een theatersportwedstrijd tussen de ‘Jonge Beerzen’ en de ‘Oude Beerzen’ op het podium van Gasterij De Kemphaan in Middelbeers. De wedstrijd wordt begeleid door theatersportvereniging Rataplan uit Tilburg.

Improvisatie
De meeste mensen kennen improvisatietheater van de televisie. Programma's als de ‘Lama's’, ‘Badgasten’ en ‘De Vloer Op’ (zie filmpje) hebben deze theatervorm veel bekendheid en populariteit gegeven. Het idee is dat de spelers een voorstelling maken zonder script. Dat betekent dat elke voorstelling uniek, bijzonder en altijd spannend is. Dit heet theatersport. Theatersport is een vorm van theater waarbij, in plaats van voorstellingen, improvisatiewedstrijden voor publiek worden gegeven. Het is bedacht door theaterdocent Keith Johnstone en wordt nu op allerlei plaatsen in Nederland uitgeoefend.

Een wedstrijd tussen jong en oud
Bij een theatersportwedstrijd strijden doorgaans twee teams tegen elkaar. Zij doen hun best om onder andere een zo leuk, grappig, spannend en/of romantisch mogelijke scène te spelen, veelal aan de hand van door het publiek gegeven suggesties. De scènes worden volledig ter plekke verzonnen - geïmproviseerd - door de spelers. Op zondag 27 januari wordt er voor het eerst een wedstrijd in Middelbeers gespeeld door twee teams: een team van kinderen en jongeren neemt het op tegen een team van volwassenen. De deelnemers doen vooraf mee aan een workshop. Om 15.30 uur begint de voorstelling voor publiek. Alle belangstellenden zijn van hart welkom. Entree is gratis.

Geen opmerkingen: