1.13.2013

Lars den Otter en Rik van Korven zijn de nieuwe nachtburgemeester van De Beerzen

Rik van Korven (links, met het ambtsketen van
de Beerse nachtburgemeester) en Lars den Otter.
De Beerse DJ's Lars den Otter en Rik van Korven zijn tijdens een feestelijke avond op zaterdag 12 januari 2013 in Gasterij De Kemphaan in Middelbeers verkozen tot nachtburgemeesters van Oost-, West- en Middelbeers.

Het duo beloofde tijdens de avond een bijdrage te leveren aan het culturele leven in de Beerzen. Met name voor de doelgroep 10-14 jaar is er wat betreft Rik en Lars te weinig te doen.

Lars is 22 jaar en studeert International Leisure Management aan de NHTV in Breda. Rik, ook 22 jaar, studeert Sociaal Pedagogische Hulpverlening aan de Avans Hogeschool in den Bosch. Onder de naam Café de Puinhoop organiseren ze dance-feesten. Ook draaien ze op feesten van andere organisaties en werken ze aan nieuwe ideeën om hun publiek te entertainen.

De keuze voor het duo is gebaseerd op de uitslag van drie stemronden. Via internet kwamen 724 geldige stemmen binnen, het publiek in De Kemphaan bracht 145 stemmen uit en ook een raad van advies maakte een ranglijst op. Deze raad bestond uit de vorige nachtburgemeester Marian Smolders, Ellen Visser (loco-nachtburgemeester), Ruud Severijns (dagburgemeester van de gemeente Oirschot), Harrie van Hoof (oud-nachtburgemeester van de Beerzen) en speciale gast Doro Krol, nachtburgemeester van Nijmegen. Krol gaf aan dat een nachtburgemeester anderen nodig heeft om dingen voor elkaar te krijgen. Ze riep dan ook de andere kandidaten, Stef Mourits, Thea Noordijk en Mark Timmermans, op om ieder vanuit de eigen kwaliteiten de nieuwe nachtburgemeesters bij te staan.

De avond werd opgeluisterd door een optreden van de Wibra's. De nieuwe nachtburgemeesters besloten de avond met een optreden.

De Beerzen hebben al jaren een nachtburgemeester. Harrie van Hoof was de eerste. Hij werd op 29 april 2010 opgevolgd door Marian Smolders.

Nachtburgemeesters houden zich bezig met cultuur in een dorp of stad. Ze komen met ideeën en/of initiatieven, alleen of in samenwerking met bestaande groepen of organisaties. Het nachtburgemeesterschap is een functie zonder officiële status of vastomlijnd takenpakket. Iedere nachtburgemeester kan op geheel eigen wijze invulling geven aan de rol als aanjager van cultuur.

Geen opmerkingen: