5.21.2010

'Leven in de nacht'-wandelingDe nachtzwaluw, de uil, de vleermuis... als de mens gaat slapen, worden zij actief. Werkgroep Natuur en Landschap de Beerzen en het Interieur organiseren onder auspiciën van de nachtburgemeester van de Beerzen een nachtwandeling met drie deskundige gidsen in de nacht van 29 op 30 mei aanstaande. Er wordt gewandeld in de omgeving van Oostelbeers.

Deelnemers aan de wandeling worden op zaterdag 29 mei om 21.30 uur verwacht in Gasterij De Kemphaan. Na een korte uitleg door de gidsen Rinus van de Boomen, Peer Bussink en Hans Smulders, vertrekken de deelnemers per fiets naar Oostelbeers. Op een aantal plekken zal een stuk gewandeld worden, waarbij de gidsen uitleg geven.

Voor deze nacht wordt volle maan verwacht, wat bij helder weer betekent dat er veel te zien zal zijn. In het gebied leven onder andere reeën en vossen. De aandacht zal echter vooral uitgaan naar vogels, zoals de nachtzwaluw (ook wel 'geitenmelker' genoemd) en de uil. In de schemer zullen bovendien vleermuizen te zien zijn. Met een speciaal apparaatje zal het mogelijk zijn het sonargeluid te horen dat de vleermuis gebruikt bij het navigeren. De wandeling is de eerste activiteit, waarbij de nieuwe nachtburgemeester van de Beerzen, Marianne Smolders en de leden van haar college, acte de presence geven.

Om zoveel mogelijk van het nachtleven in de natuur te zien, verzoekt de organisatie deelnemers honden thuis te laten, geen zaklamp mee te nemen en zo stil mogelijk te zijn tijdens de wandeling.

Deelname aan de wandeling is gratis. Na afloop is er gelegenheid een nachtmutsje te nemen in Gasterij de Kemphaan.

(foto: de nachtzwaluw, bron: Wikipedia)

Geen opmerkingen: