6.12.2010

WK Voetbal in de Villa 'De Kemphaen'Voetbal is een spannend, maar ook ingewikkeld spel. Gelukkig zijn er deskundigen die het ons uit kunnen leggen. Ze komen met uitspraken als:
- "Elk nadeel heb zijn voordeel, en elk voordeel heb zijn nadeel."
- "De ketting is net zo sterk als de zwakste schakel."
- "Italianen kunnen niet van je winnen maar je kan wel van ze verliezen."
- "Voetbal is oorlog."
- "Voetbal is een eenvoudig spel: 22 mannen lopen achter een bal voor 90 minuten en op het einde winnen de Duitsers.
- "De kansen die we creëren, creëren we zelf, de kansen die de tegenstander creëert, creëren we eigenlijk ook voor ze."
- "De eerste negentig minuten zijn het belangrijkst."

Op zaterdag 19 juni speelt Nederland om 13.30 uur de wedstrijd tegen Japan. Gasterij De Kemphaan wordt dan omgebouwd tot Villa 'De Kemphaen'. De wedstrijd wordt vertoond op groot scherm en er zal een praattafel zijn met bekende voetbaldeskundigen uit De Beerzen en omstreken die vooraf, in de pauze en na de wedstrijd het spel zullen becommentariëren: Kees Copal (sportvrijwilliger van het jaar), Cyriel Holtkamp (oud-speler van Willem II, oud-jeugdtrainer van Willem II), Tom Bodde (jeugdvoorzitter van Beerse Boys, middenvelder bij de Veteranen en oud-speler van Oltmarsum). Er wordt niet alleen gesproken: een voetbalanalyse op whiteboard zal zelfs de meest complexe situaties helder maken, ook voor de niet-kenner.

Op het kerkplein wordt een hooghoudtoernooi gehouden voor jong en oud en je kunt meedoen met een voetbalquiz. De voorbeschouwing in Villa 'De Kemphaen' begint om 13.00 uur. Entree is gratis.

Ook de wedstrijd Kameroen-Nederland op donderdag 24 juni zal rechtstreeks in 'De Kemphaen' bekeken kunnen worden.

Geen opmerkingen: