4.18.2010

Bruisende koninginnenacht in Middelbeers

Al jaren hebben de Beerzen een heuse nachtburgemeester in de persoon van Harrie van Hoof. Op donderdag 29 april kiest het dorp zijn opvolger tijdens een bruisende avond in Gasterij de Kemphaan. Het meer dan 20 muzikanten sterke orkest D’Af en Toeters XL uit Hilvarenbeek zorgt voor levendige muziek.

Harrie van Hoof zal persoonlijk zijn ‘nachtburgermeestersketting’ overdragen aan zijn opvolger. Eerder dit jaar deed de organisatie een oproep voor kandidaten voor het nachtburgermeesterschap. Naast Frans Verouden zijn tot grote verrassing van de organisatie vier vrouwelijke kandidaten genomineerd: Ellen Visser, Loes van Beers, Corry Zigenhorn en Marian Smolders. De kans dat de Beerzen net als in 1946 een vrouw in een burgemeestersambt krijgen is dus niet ondenkbeeldig. Een deskundige jury, bestaande uit JanCees van Beers (de nieuwe wethouder van cultuur), Frank Vugts (cafĂ© De Zwaan) en Lisette Lemmens (Gasterij De Kemphaan), zal beoordelen welke kandidaat zich de komende twee jaar nachtburgemeester mag noemen van de Beerzen. De kandidaten worden getoetst op hun culturele betrokkenheid en hun visie op de functie van het nachtburgemeesterschap en het nachtleven van de Beerzen.D’Af en Toeters XL
De muziek wordt tijdens de avond verzorgd door D’Af en Toeters, een blaasorkest uit Hilvarenbeek en omstreken met 13 blazers en 2 slagwerkers. Het orkest bestaat sinds 1982 en brengt popmuziek in eigenzinnige arrangementen. Voor deze speciale gelegenheid wordt het orkest uitgebreid tot D’Af en Toeters XL met Coen van de Wouw (percussie), Kees Krijnen (toetsen), Tony de Bruijn (gitaar en zang) en leadzang en backing vocals van Lieveken Vester, Sandra van Liere, Carry van Roovert, Marike van de Sanden en Frans Verouden. De band brengt klassieke popnummers, door Joep Robberts van een blazersarrangement voorzien. Op het repertoire staan bekende nummers als ‘Roxanne’ van the Police, ‘Easy Lover’ van Phil Collins en Philip Bailey en verder nummers van o.a. Anouk, Madonna en Michael Jackson.

De avond is Gasterij De Kemphaan begint om 21.00 uur. Entree is gratis.

Geen opmerkingen: