4.30.2010

Nieuwe nachtburgemeester voor De Beerzen

Marian Smolders

Marian Smolders (52) is de nieuwe nachtburgemeester van de Beerzen. Wethouder voor cultuur JanCees van Beers van de gemeente Oirschot maakte dat in de nacht van donderdag op vrijdag bekend tijdens een feestelijke bijeenkomst in Gasterij de Kemphaan in Middelbeers.

Smolders volgt Harrie van Hoof op, die de eretitel van nachtburgemeester elf jaar mocht dragen. Tijdens zijn afscheidsspeech sprak Van Hoof met veel warmte over het culturele en sociale leven in de Beerzen. Tijdens zijn nachtburgemeesterschap was Van Hoof betrokken bij talloze culturele projecten, zoals het Hartje Zomer Festijn en de rockmusical Moulin Rouge. Om ook iets tastbaars na te laten, schonk Van Hoof de Beerse bevolking een praatpaal, die op een centrale plek in het dorp geplaatst zal worden. Dorpsgenoten kunnen er briefjes op prikken waarop staat wat hen bezig houdt.

Eerste vrouw
Een jury van lokale deskundigen beoordeelde de presentaties van vijf kandidaten voor het Beerse nachtburgemeesterschap. Smolders legde in haar presentatie vooral de nadruk op de rol van het dansen in het nachtleven. Op haar culturele CV prijken onder andere bijdragen aan de Oirschotse Kunstroute en de activiteiten van ’t Interieur dat regelmatig bands naar de Beerzen haalt en wandelingen en ludieke activiteiten voor jong en oud organiseert. Smolders is niet de eerste vrouwelijke nachtburgemeester van Nederland. Die eer is voor Yolande Weerdenburg die in 1996 Nachtburgemeester van Den Haag werd.

Geen opmerkingen: