3.08.2010

Beerse Jutkampioenschappen

Erger je je ook wel eens aan al die troep in de Beerse natuur en in het dorp? Niet doen! Bekijk het eens van de andere kant: overal kom je bijzondere afvalmaterialen tegen, voorwerpen waar menig archeoloog jaloers op zou zijn. Het zijn spullen, afkomstig van kinderen en volwassenen, elk met een eigen verhaal.foto: arenamontanus

Zou het niet schitterend zijn om deze materialen te verzamelen, te bestuderen en ze een nieuwe functie te geven? Dat vinden wij ook! Daarom organiseren we op zondag 21 maart, de eerste dag van de lente, de eerste Beerse Jutkampioenschappen. Hoogste tijd voor een grote buiten schoonmaak! Op 20 maart is het Nationale Opschoondag. De Beerzen doen natuurlijk mee, zij het een dag later op 21 maart. De organisatie is in handen van Werkgroep Natuur en Landschap, de Jeugdgemeenteraad en ’t Interieur.

Jutten
Jutten is zoeken naar spullen die van niemand zijn en die je dus kunt meenemen en gebruiken. Meestal wordt het woord gebruikt voor het verzamelen van aangespoelde spullen op het strand. Maar je kunt ook op straat of in de bossen jutten. Overal vind je wel spullen die mensen zijn vergeten mee te nemen. Ook in de Beerzen.

De wedstrijd
Tijdens de jutwedstrijd gaat het erom dat teams (onder begeleiding van minimaal 1 volwassene) zoveel mogelijk afval opsporen en verzamelen.

Voor de creatieve jutters is er ook een jutkunst-wedstrijd. Daarbij is het de bedoeling om met het afval een prachtig kunstwerk te maken onder begeleiding van ervaren kunstenaars.

Waar en wanneer?
We starten op zondag 21 maart om 10.00 uur bij Gasterij De Kemphaan aan de Willibrordstraat waar het verdere programma wordt uitgelegd. Deelname is gratis. Je kunt je team van tevoren aanmelden bij: frans@personore.com, herm.kisjes@chello.nl of ernomijland@gmail.com of nog gemakkelijker via dit online formulier.

Programma
10.00 uur Ontvangst
10.30 uur Start met Beerse Jutwedstrijd
13.00 uur Terug bij de Kemphaan met alle materialen
13.30 uur Start activiteit Jutkunst met kunstenaars
14.30 uur Muziek met de PP-band (PuurPlezier, soul en blues) en OB-band (Ouwe Ballen, rock uit de jaren 70-80)
15.30 uur Prijsuitreiking

Reglement:
1. Ieder team heeft minimaal 3 personen en maximaal 6 personen.
2. Ieder team heeft minimaal 1 volwassene.
3. De volgende teams kunnen bij de Beerse Jutwedstrijd prijzen verdienen:
. Het team dat het meeste afval heeft verzameld (volume)
. Het team met het zwaarste jutwerk.
. Het team met de meest originele jutwerken.
4. Gooi geen afval onderweg weg; je zou hiermee een ander team extra afval kunnen toebedelen.
5. Jutten mag met elk vervoermiddel en met alle hulpmiddelen. Vanzelfsprekend mag er geen schade aangericht worden aan de natuur.
6. Ieder team maakt na afloop van de complete jutvangst een prachtig kunstwerk.
7. Over het reglement en de einduitslag kan helaas niet gecorrespondeerd worden.

We wensen alle deelnemers heel veel jutplezier en veel succes met een mooie vangst en een behouden vaart.

Geen opmerkingen: