3.31.2015

Kapellekesfietstocht: Paul Spapens fietst voorop

Als afsluiting van het seizoen organiseert 't Interieur op zondag 14 juni een bijzondere fietstocht langs Brabantse kapelletjes. Fietsliefhebber en kenner van volksgeloof Paul Spapens is onze gids.

Paul Spapens
Spapens neemt de deelnemers mee in bijzondere herinneringen uit de tijd van het Rijke Roomsche Leven. Bij elk kapelleke - Spapens noemt ze volkskathedralen - is er een interessant verhaal over heiligen, pastoors, tante nonnekes, maar ook over de grote rol die volksgeloof en kapellen tegenwoordig spelen.

Aan deze Kapellekesfietstocht kan iedereen meedoen. Zowel de tocht zelf als de informatie die onderweg wordt verstrekt is interessant voor alle leeftijden. 

De route is ongeveer 45 kilometer lang en voert in grote lijnen van Middelbeers naar Westelbeers, naar Baarschot, Diessen, Hilvarenbeek over de Westerwijk naar Biest-Houtakker naar Haghorst. Uiteraard staat de Heilige Eik op het programma, net als De Baest en  Oostelbeers. We vertrekken om 11.00 uur bij Gasterij De Kemphaan in Middelbeers en zijn daar naar verwachting tussen 16.30 uur en 17.00 uur weer terug.

Bij terugkomst verzorgt This She Likes sfeervolle live muziek. 'She' is Susanne van den Heuvel. Begeleid door Thom op contrabas speelt ze liedjes die ze leuk vindt, mooie liedjes van anderen in een eigen jasje.

Wil je meefietsen? In verband met de te nemen veiligheidsmaatregelen, verzoeken we je om even te laten weten dat je meefietst. Iedereen is welkom: van jong tot oud, met of zonder elektrische ondersteuning. Deelname aan de tocht kost € 1,00. Aanmelden kan per e-mail aan ernomijland@gmail.com.

Neem je eigen lunch mee.

Vertrek en terugkomst bij Gasterij de Kemphaan, Willibrordstraat 12, Middelbeers.

Tussen fietsen en volksgeloof bestaat een sterke band.
Fietsers stappen af 
bij een kapelletje om een kaarsje op te
steken of de middagboterham op te 
eten.
In Moergestel wordt elk jaar een fietsenzegening gehouden.
Foto: Paul 
Spapens.

1 opmerking:

Gerard Govers zei

Misschien is het nuttig om de route van de fietstocht op de website te plaatsen. Kan iemand die route later ook nog fietsen.