5.20.2013

Genietbrouwersfestival in Gasterij de Kemphaan

Beer Trio Horizontal
CC-BY lindsey gee
Hoe wordt bier gebrouwen? En misschien belangrijker nog: hoe smaakt het? Op zondag 2 juni presenteert een aantal regionale bierbrouwers hun producten tijdens een gezellig festival in Gasterij de Kemphaan aan de Willibrordstraat in Middelbeers.


Deelnemende brouwers zijn de Kempenbrouwers, een gezelschap thuisbrouwers uit Oost-, West- en Middelbeers, Kleine Minstreel uit Sprang Capelle, Museumbrouwerij De Roos uit Hilvarenbeek, Beerze Bier uit Vessem en Reuzenbieren uit Moergestel. De brouwers hebben met elkaar gemeen dat ze hun producten vooral maken om er zelf en met elkaar van te genieten. En om anderen ervan te laten genieten. Daarom is het festival gedoopt tot het 'Genietbrouwersfestival'. Tijdens het festival zullen één of twee brouwers het brouwproces demonstreren en kunnen bezoekers de producten van alle aanwezige brouwers proeven. Gasten kunnen hiertoe bonnen kopen. Uiteraard is er volop de gelegenheid de brouwers vragen te stellen over het brouwproces, de receptuur, hoe je bier moet proeven, hoe je bier serveert enzovoort. Ze vertellen graag over hun passie.


Tijdens het festival wordt de live muziek verzorgd door Folkzien, het gezelschap dat in de Beerzen bekend is vanwege de filmmuziek van 'In naam van de Vader'.

Het Genietbrouwersfestival duurt van 13.00 tot 18.00 uur. Entree is gratis.

Geen opmerkingen: