1.20.2012

Snertwandeling op Landgoed Baest

De Beerze op Landgoed Baest.
Foto: website De Beerze
Op zondag 29 januari 2012 organiseren Werkgroep Natuur en Landschap de Beerzen en 't Interieur in samenwerking met Gasterij De Kemphaan in Middelbeers een wandeling op Landgoed Baest. 

Landgoed Baest kenmerkt zich door afwisselende flora en fauna, statige lanen en imposante en monumentale gebouwen uit de 16e en 18e eeuw, zoals de Eikehoef. Het karakter van de bossen wordt bepaald door de meanderende Beerze, die nog steeds in haar oorspronkelijke vorm stroomt. Het gebied heeft een rijke cultuurhistorie en men ziet er nog sporen van natuur en religie. Baest is ook zeer bijzonder vanwege de aanwezigheid van het bedevaartsoord De Heilige Eik.

Werkgroep Natuur en Landschap wil met de wandeling een lokale aftrap doen in het kader van het themajaar Historische Buitenplaatsen 2012. Tuinbaas van Baest, Renske de Graaf zal samen met Harry Hoppenbrouwers tijdens de wandeling tekst en uitleg geven over onder meer de historie, het beheer van het landgoed en de toekomstplannen.

Vertrek per fiets om 09.45 uur bij Gasterij De Kemphaan aan de Willibrordstraat in Middelbeers. De wandeling zal vervolgens zo’n 2,5 uur in beslag nemen. Het is raadzaam om geschikt schoeisel aan te trekken. Na afloop van de wandeling is er gelegenheid om bij Gasterij De Kemphaan voor eigen rekening een kop snert te nuttigen.

Iedereen die belangstelling heeft om (gratis) aan deze wandeling deel te nemen, is van harte welkom. Om een en ander organisatorisch in goede banen te kunnen leiden is aanmelden vooraf noodzakelijk. Dat kan via dit formulier:

Geen opmerkingen: