11.08.2010

De Beerzen organiseren eerste Nachtburgemeesterscongres

In de nacht van 29 op 30 oktober 2011 vindt in Oost-, West- en Middelbeers het eerste congres voor nachtburgemeesters plaats. Marian Smolders, nachtburgemeester van de Beerzen, maakte dat afgelopen zaterdag bekend tijdens een culturele avond in Middelbeers.

Voor het congres worden nachtburgemeesters uit Nederland en Vlaanderen uitgenodigd. Een aantal van hen zijn inmiddels benaderd. Naast het congres met lezingen, debatten en sessies over relevante thema's voor nachtburgemeesters wordt de deelnemers en het publiek een breed cultureel programma aangeboden met onder andere muziek, cultuur, theater, culinair genieten en natuur. De nacht van 29 op 30 oktober is gekozen omdat het de langste nacht van 2011 is. Dit vanwege het terugzetten van de klok.

De Beerzen hebben geschiedenis geschreven als de eerste Nederlandse gemeente met een vrouwelijke burgemeester: mevrouw Truus Smulders-Beliën. Met het eerste Nachtburgemeesterscongres van de lage landen willen de Beerzen opnieuw een historische mijlpaal plaatsen. De Beerzen hebben zelf ruime ervaring met het nachtburgemeesterschap. Voormalig Veulpoepers-gitarist Harrie van Hoof droeg in april, na vele jaren de nachtelijke scepter gezwaaid te hebben, het stokje over aan Marian Smolders. Als nachtburgemeester verzamelde zij direct een staf om zich heen. Dit team zal actief betrokken zijn bij het evenement. De huidige dagburgemeester van Oirschot, Ruud Severijns, heeft ondertussen toegezegd zijn medewerking te verlenen.

Het congres wordt georganiseerd onder auspiciën van Stichting Kubes, bekend van grootschalige Beerse producties als de musical 'Moulin Rouge' en de film 'In naam van de vader'. Binnenkort is via de website www.nachtburgemeesterscongres.nl meer informatie over het congres en het culturele programma beschikbaar.

Kent of bent u een nachtburgemeester? Neem dan even contact op met de organisatie via ernomijland@gmail.com.

Voor een overzicht van nachtburgemeesters in Nederland en Vlaanderen, klik hier. En lees ook nieuwsberichten en artikelen rond het thema nachtburgemeesters.

In het nieuws...
- Bericht op Omroep Brabant, 8-11-2010
- Bericht in Brabants Dagblad.

Geen opmerkingen: