1.19.2009

Beers leeft! Doe mee!

Verhalen, gedichten, live muziek van Noud Bongers en een ludieke kwis: dat zijn de ingrediënten van een levendige middag in Gasterij de Kemphaan in Middelbeers op zondag 8 maart. Thema van de middag, georganiseerd door ’t Interieur, is ‘Beers leeft!’

In 2005 organiseerde ’t Interieur ‘De nacht van het woord’. Beerzenaren van jong tot oud droegen in een onvergetelijke avond hun verhalen en gedichten voor. Hoogste tijd voor een vervolg vond de organisatie, maar dan net even anders. Tijdens ‘Beers leeft!’ worden teksten daarom afgewisseld met een ludieke kwis met vragen over het Beerse dialect, de Beerse geschiedenis en de Beerse omgeving. Het woord zal afgewisseld worden door live muziek van een Nederlandstalige act. De middag wordt gepresenteerd door het niet zo bekende duo Dave en Danny.

Doe mee!
’t Interieur is op zoek naar deelnemers voor de middag. We zoeken naar schrijftalent van jong tot oud. Schrijf een tekst rond het thema ‘Beers leeft!’ of haal er een uit je archief. ‘Beers leeft!’ is bedoeld als breed thema: laat je inspireren door het leven in de Beerzen, maar geef gerust je eigen invulling. Zend je bijdrage naar de organisatie (ernomijland@gmail.com). Die maakt een selectie van de teksten die voorgedragen gaan worden op 8 maart. Onderdeel van de avond is een blokje met 160’s, gedichten van 160 tekens die passen in één SMS-bericht. Dit gedicht kun je via internet doorgeven: http://tinyurl.com/160gedicht.

Voor de kwis zoeken we naar teams van drie deelnemers. De vragen voor de kwis zijn zo gemaakt dat teams met variatie in leeftijd (drie generaties!) het meest succesvol zullen zijn. Natuurlijk zijn er fraaie prijzen te winnen! Ook voor de kwis kun je je opgeven bij ernomijland@gmail.com. Je kunt ook het onderstaand formulier inleveren bij Erno Mijland (Kuikseindseweg 17) of bij Herm Kisjes (Margrietplein 16).

De middag begint om 13.30 uur en duurt tot ongeveer 18.00 uur. Deelname en entree zijn gratis.

Geen opmerkingen: