5.02.2008

Derde editie 'Vruugkroesen' in de Beerzen

Op zondag 18 mei organiseren het Interieur en Werkgroep Natuur en Landschap de Beerzen in samenwerking met Gasterij De Kemphaan in Middelbeers een volledig programma voor het hele gezin met een informatieve wandeling over begrazing op de Landschotse Heide, een proeverij/lunch en een optreden van Elmas.

Om 9.30 uur worden deelnemers ontvangen bij De Kemphaan aan de Willibrordstraat met koffie. Hierna volgt een wandeling van ongeveer twee uur over de Landschotse Heide. Tijdens de wandeling geven drie deskundige sprekers tekst en uitleg over het thema 'begrazingsbeheer':
- Wim de Jong, beheerder namens Brabants Landschap van onder andere de Landschotse Heide;
- Kees Scheepens, dierenarts en actief met het beheren van de kuddes runderen van het ras Aberdeen Angus op onder meer de Landschotse Heide en in Het Groene Woud;
- Loek Hilgers van het Stamboek Kempisch Heideschaap en betrokken bij de begrazing van de Regte Heide.
Deelname aan de wandeling is gratis en aanmelden is niet nodig.

Rond 12.30 uur is bij de Kemphaan de mogelijkheid voor een proeverij/lunch met onder meer bijzondere gerechten met vlees van dier- en milieuvriendelijk gehouden vee: het Kempisch heideschaap en het Aberdeen Angus (Groene Woudrund). Kosten voor deze lunch bedragen 12,50 euro. Ook niet-wandelaars kunnen mee-eten.Tijdens de proeverij/lunch is er een optreden van de band Elmas (Armeens voor 'diamant'). Leden en ex-leden van onder meer De Veulpoepers, PP band, The Buddies, de Coup en Sax in the City brengen sfeervolle Balkanmuziek ten gehore, met instrumenten als: viool, drums, accordeon en diverse blaasinstrumenten. Hun melancholische ballades en aanstekelijke dansmuziek wisselen elkaar af, hier en daar doorspekt met onvoorspelbare solo's.

Geen opmerkingen: