2.04.2007

Snertwandeling door beekdal Kleine BeerzeOp zondag 11 februari 2007 organiseren Werkgroep Natuur en Landschap de Beerzen en het Interieur in samenwerking met Gasterij De Kemphaan in Middelbeers een snertwandeling door het Beekdal van de Kleine Beerze.

Thema van de wandeling is het project 'De Beerze op waterbasis', een project waarmee Grontmij cluster Zuid meedingt naar de hoofdprijs in een prijsvraag voor de inrichting van een robuuste ecologische verbinding langs de Beerze. Tijdens de wandeling wordt informatie verstrekt over het project en wordt ingegaan op de kwaliteiten van het gebied. Het gebied kent belangrijke waarden op het gebied van cultuurhistorie en natuur en landschap (o.a. Oude Toren, Watermolen, Molenbroek, Spekdonken, Donk). Die waarden moeten worden verweven met de landbouw, het water en recreatie.

Drie deskundige sprekers zullen tijdens de wandeling tekst en uitleg geven:
- Jack van Dijck is werkzaam bij Grontmij en projectleider voor de uitwerking van het sleutelproject Kleine Beerze, tussen Vessem en de Landschotse Heide;
- Jan van Vroenhoven is deskundige op het gebied van cultuurhistorie;
- Wim de Jong is medewerker van Brabants Landschap en deskundige op het gebied van natuurbeheer en flora en fauna.

Het vertrek is om 10.00 uur vanaf Gasterij De Kemphaan aan de Willibrordstraat in Middelbeers. De wandeling zal zo’n 2,5 uur in beslag nemen. Het is raadzaam om laarzen aan te trekken. Na afloop van de wandeling is er gelegenheid om bij Gasterij De Kemphaan voor eigen rekening een kop snert te nuttigen. Iedereen die belangstelling heeft om (gratis) aan deze wandeling deel te nemen, is van harte welkom.

Klik hier voor meer informatie over het project.

Geen opmerkingen: