2.14.2007

Nacht van de traan met Fox en de StrotjesOp zaterdag 3 maart treedt in Gasterij de Kemphaan aan de Willibrordusstraat in Middelbeers het Nederlandstalig orkest Fox en de Strotjes op. Het concert begint om 21.00 uur en de entree is gratis.

Fox en de Strotjes brengt een eigen(zinnige) keuze uit het Nederlandstalig repertoire uit de periode van eind ’50-er tot begin ‘70-er jaren, waaronder juweeltjes als 'Ach Margrietje', 'Brandend zand', 'De Vlieger', 'Ik doe wat ik doe' en 'Pappie loop toch niet zo snel'. De oude en minder oude, bekende en minder bekende smartlappen, meezingers, maar ook luisterliedjes en songfestivalkrakers zijn geselecteerd of gearrangeerd naar de mogelijkheden van het vijfvoudige zangtalent en het vierkoppige begeleidingsorkest. Nostalgie voert de boventoon, ook in de aankleding en presentatie, met een vette knipoog naar de sfeer van toen.

Sinds de oprichting van Fox en de Strotjes in 1996 ter gelegenheid van de 'Dag van het Nederlandse Lied' bij café Alleman in Gemert, is de bezetting uitgebreid en deed de band steeds meer podiumervaring op tijdens festivals, feesten en partijen. Het optreden in Middelbeers belooft een avond te worden met Balkenendiaanse gezelligheid, geprakte-aardappelen-met-een-kuiltje-jus-nostalgie en een sfeer van onvervalste saamhorigheid!

Meer informatie over Fox en de Strotjes vind je hier.

Geen opmerkingen: