7.02.2016

Fietstocht door het Dal van de Kleine Beerze

Het dal van de Kleine Beerze is een mooi stuk natuur tussen Middelbeers en Vessem waar nog maar weinigen weet van hebben. De Kleine Beerze meandert lieflijk tussen genoemde dorpen waar de boeren druk zijn met de akkers te bewerken en de natuur weelderig aanwezig is. Een gebied ook met een rijke historie.

Momenteel hebben boeren en burgers uit de regio de handen in elkaar geslagen om dit gebied verder te ontwikkelen. Diverse gronden gelegen bij de Kleine Beerze zijn nu nog in bezit van Provincie Noord-Brabant. De Provincie wil deze overdragen aan een partij die met plannen komt die aan bepaalde duurzame doelstellingen voldoen. Het plan is nu om een coöperatie op te zetten, waarbij burgers middels certificaten een stukje grond kopen en daarmee, samen met de boeren, verantwoordelijk worden voor het duurzaam ontwikkelen van het gebied.

Om u verder kennis te laten maken met het gebied organiseren de initiatiefnemers samen met ’t Interieur een fietstocht op zondag 10 juli. Bij aanvang wordt voor geïnteresseerden een korte presentatie gegeven over het initiatief. Onderweg vertellen diverse sprekers over o.a. de biodiversiteit in het gebied, duurzaam boeren, cultuurhistorie en weidevogels. Op het eindpunt kunt u nog gezellig napraten onder het genot van een drankje en muziek van Avendans.

13.00 uur: startpunt De Kemphaan te Middelbeers waar u een kop koffie krijgt aangeboden door de organisatie
13.15 uur: korte presentatie landcoöperatie Dal van de Kleine Beerze
13.30 uur: start fietstocht
15.30 uur: aankomst bij eindpunt de Gouden Leeuw te Vessem waar u gezellig kunt napraten onder het genot van een muziekje

Deelname aan de fietstocht is gratis. Graag aanmelden via frans@personore.com.

Geen opmerkingen: