10.28.2012

'Afslag de Beerzen' wint Beerse Muziekkwis 2012

In een uitverkochte Kemphaan streden op zaterdag 27 oktober achttien teams om de prijzen tijdens de zevende editie van de Beerse Muziekkwis. De kwis beleefde na zeven jaar radiostilte een comeback met een enthousiast publiek van jong tot ouder. Team 'Afslag de Beerzen' (Frans Verouden, Annette Vromans en Carlos) ging na vier rondes spelen met de eeuwige roem, de wisseltrofee en de eerste prijs naar huis.

Er werd gespeeld over vier rondes met een afvalsysteem. Om steeds met drie teams tegelijk te kunnen spelen, werden aan het eind van de kwart en de halve finale wildcards uitgereikt. De uiteindelijke winnaar wist daar maar liefst twee keer gebruik van te maken. Elke ronde telde tien vragen, in de finale waren dat er twintig. Deelnemers kregen intro's te horen, achteruit gespeelde fragmenten, moesten platenhoezen, cartoons en foto's herkennen, kregen cryptische en kennisvragen en moesten verbanden raden.

De presentatie was in handen van Harrie van Hoof, oud-nachtburgemeester van De Beerzen en Erno Mijland, samensteller van de kwis (daarbij geassisteerd door Gert-Jan van den Nieuwenhoff en Ino Mijland).

Een deskundige jury begeleidde de wedstrijd:
 • Marian Smolders, nachtburgemeester De Beerzen, in de eerste ronde vervangen door een van haar wethouders, Corrie Zigenhorn, lid van 't Interieur.
 • Raf Daenen, vaste waarde in de Beerse Muziekkwis, kartrekker op het gebied van sociale cohesie, sinds kort keihard onderhandelaar voor ABVA-KABO.
 • Gert-Jan van den Nieuwenhoff, werkzaam voor Ahoy! Rotterdam en alweer zo lang lid van 't Interieur dat hij tot het interieur gerekend mag worden.
Een enkele keer was er discussie met de jury. Zo was bij een van de vragen de te leggen link het lidmaatschap van de Forever 27 Club (artiesten die op 27-jarige leeftijd zijn overleden). Team All in the Family had als link 'overdosis' gegeven, waarop Erno Mijland richting de jury aangaf dat Brian Jones verdronken was en niet aan een overdosis was overleden. Thea Noordijk verdedigde creatief en vurig dat verdrinken neerkomt op een overdosis water. Het mocht niet baten.

De finale bleef spannend tot het eind. Team De Mats bleef aan het eind 1 puntje achter op de winnaars. Zij gaan naar huis met 3 tickets voor een concert naar keuze in 013, voor Team Afslag de Beerzen zijn dat tickets voor Ahoy! Rotterdam.

Deelnemende teams en hun resultaten
 1. De Franse Slag, afgevallen na eerste ronde met 5 punten
 2. Splinter, met wild card naar halve finale, 3e plaats in de finale
 3. Calluna, kwart finale gehaald, 1 punt
 4. De L├Ęste, kwart finale gehaald, 7 punten
 5. De Mats, 2e in de finale
 6. Decrescendo, afgevallen na eerste ronde met 4 punten
 7. All in the family, halve finale gehaald, 2 punten
 8. Timmers & The Wild Thing, met wild card naar de halve finale, daar 4 punten
 9. Laat je niet Kisjes, afgevallen na eerste ronde met 6 punten
 10. De Smollies, kwart finale gehaald, 4 punten
 11. Misschien weten we het, kwart finale gehaald, 7 punten
 12. Herinnert u zich deze nog, nog, nog..., afgevallen na eerste ronde met 5 punten
 13. De Notenkrakers, afgevallen na eerste ronde met 4 punten
 14. Lutra, halve finale gehaald, 4 punten
 15. Afslag de Beerzen, met wild card naar finale, winnaar
 16. Nog niks bedacht, kwart finale gehaald, 7 punten
 17. De Drie Wijzen, kwart finale gehaald, 5 punten
 18. De Jeugd van Tegenwoordig, afgevallen na eerste ronde met 5 punten
Mocht je foto's hebben gemaakt en deze willen delen? We ontvangen ze graag op ernomijland@gmail.com.

Geen opmerkingen: