1.12.2008

Fietsen, wandelen en snert op 20 januari

http://www.blogger.com/img/gl.link.gifOp zondag 20 januari organiseren Werkgroep Natuur en Landschap de Beerzen en 't Interieur in samenwerking met Gasterij De Kemphaan in Middelbeers een combinatie van fietsen en wandelen op landgoed Baest en in het natuurontwikkelingsgebied tussen Baest en Spoordonk. Na afloop is er - voor eigen rekening - snert voor alle deelnemers.


Grotere kaart weergeven

Waterschap de Dommel werkt aan de herinrichting van grote delen van de Beerze. De Beerze ontstaat bij Landgoed de Baest uit de samenloop van de Groote Beerze en de Kleine Beerze. De Beerze stroomt langs Spoordonk naar natuurgebied Kampina om vervolgens bij Boxtel in de Dommel te stromen. Het project is de ontbrekende schakel tussen het recent uitgevoerde herstelproject van de Groote Beerze bij Westelbeers en het natuurontwikkelingsproject Viermannekesbrug benedenstrooms van de Spoordonkse molen. Dit plan omvat de herinrichting van de Beerze vanaf het Wilhelminakanaal (Baest-Noord) tot aan de watermolen in Spoordonk.

Tijdens de activiteit zullen twee deskundige sprekers tekst en uitleg geven:
- Jan van Rijen, directeur BMF en voormalig stroomgebiedscoƶrdinator van het Waterschap
- Joep van der Helm, opzichter bij Waterschap De Dommel

Wie mee wil wandelen en fietsen wordt om 9.00 uur verwacht bij Gasterij De Kemphaan aan de Willibrordstraat in Middelbeers. De tocht zal zo’n 2,5 uur in beslag nemen. Het is raadzaam om laarzen of geschikte wandelschoenen aan te trekken. Deelname aan de tocht is gratis.

Geen opmerkingen: