11.22.2016

Benoeming nieuwe nachtburgemeester De Beerzen

De Antwerpse nachtburgemeester Vitalski, het Tilburgse orkest De Coup en Puinhoop Kollektiv-DJ's Lars en Rik luisteren op zondag 18 december de bekendmaking én benoeming van de nieuwe nachtburgemeester van de Beerzen op. 

De Coup is een bont gezelschap met een akoestische bezetting van saxen, banjo, accordeon, koper, slagwerk en gezang. Het straatorkest brengt een eigenzinnig repertoire van blues, klezmer, calypso's, walsen, smartlappen en zomerhits van toen. Even Tilburgs als Europees, even jiddisch als balkan en met een bijna dertigjarige 'track record'... De Coup staat garant voor een bruisend streepje muziek.


De Antwerpse dichter, schrijver, toneelspeler én nachtburgemeester Vitalski is een multitalent. Tussen eind jaren negentig en vandaag, creëerde Vitalski maar liefst twaalf avondvullende comedy-shows. Philippe Geubels zegt over hem: "Als ik Vitalski bezig zie, word ik wel eens jaloers.". Hij is een graag geziene gast in de Beerzen. Zo was hij te gast op de Nachtburgemeesterscongressen in Middelbeers en speelde onder andere bij De Cultuurboerderij en - begeleid door schapengeblaat - in de tuin van Erno en Ineke. 
Vitalski (foto: Hans Gerritsen)
Op 18 december zal hij zijn nieuwe one man show 'De Ideale Schoonzoon' spelen. In exact 60 minuten vertelt de held van het verhaal over zijn nieuwe, nachtmerrieachtige leven als echtgenoot van een zeer machtige vrouw en als vader van twee tirannieke kleuters. In een poging om aan het dagelijkse geradbraak te ontkomen, wendt hij zich tot een erotische datingsite. En dan...

Lars den Otter en Rik van Korven zijn nog tot de 18e de nachtburgemeesters van de Beerzen. Zij sluiten hun nachtburgemeesterschap in stijl af op deze middag met muziek vanaf de draaitafel.

De entree voor deze gevarieerde middag in Gasterij De Kemphaan aan de Willibrordstraat in Middelbeers is gratis.


Geen opmerkingen: