3.30.2015

Filmavond in gasterij de Kemphaan te MiddelbeersGasterij De Kemphaan wordt op vrijdag 3 april omgetoverd tot een gezellige bioscoop met de vertoning op groot scherm van de speelfilm 'The Broken Circle Breakdown'.

The Broken Circle Breakdown is een Belgische film van Felix Van Groeningen uit 2012 met Veerle Baetens en Johan Heldenbergh in de hoofdrol. De film is gebaseerd op het gelijknamige theaterstuk uit 2009 van Johan Heldenbergh en Mieke Dobbels gebracht door beide acteurs en de rest van theatergezelschap Compagnie Cecilia. De film was de Belgische inzending voor de Oscars en sleepte een nominatie voor beste buitenlandse film in de wacht.

De film werd geselecteerd als openingsfilm van het Internationaal filmfestival van Vlaanderen-Gent en ging op 9 oktober 2012 in Gent in première.

Vijf vrienden spelen samen in een bluegrass-bandje. Als banjospeler Didier (Johan Heldenbergh) tattooartieste Elise (Veerle Baetens) ontmoet, komt zij erbij als zangeres. Ze krijgen een dochter Maybelle, die na haar zesde verjaardag kanker krijgt, en binnen het jaar sterft. Daarna wordt de relatie van Didier en Elise erg op de proef gesteld. De muziek helpt af en toe om de pijn te verzachten.

Didier stort zich op sciëntisme, zeker nadat hij ontdekt dat George W. Bush zijn veto had uitgesproken tegen het onderzoek op embryonale stamcellen onder druk van religieuze fanatici, pro-life en creationisten. Elise vlucht in spiritisme en reïncarnatie. Elise, die zichzelf heeft hernoemd naar Alabama kan het niet meer aan en probeert zelfmoord te plegen met een overdosis medicatie. Alabama is niet meer levensvatbaar en Didier stemt ermee in dat de kunstmatige ademhaling in het ziekenhuis wordt stopgezet. De film eindigt met de band die aan het sterfbed van Alabama een afscheidsnummer speelt.


De film start om 20.30 uur. Entree is gratis.

Geen opmerkingen: