1.20.2013

Voorstelling Theatersport



Het Interieur en Teenz Toko organiseren op zondag 27 januari een theatersportwedstrijd tussen de ‘Jonge Beerzen’ en de ‘Oude Beerzen’ op het podium van Gasterij De Kemphaan in Middelbeers. De wedstrijd wordt begeleid door theatersportvereniging Rataplan uit Tilburg.

Improvisatie
De meeste mensen kennen improvisatietheater van de televisie. Programma's als de ‘Lama's’, ‘Badgasten’ en ‘De Vloer Op’ (zie filmpje) hebben deze theatervorm veel bekendheid en populariteit gegeven. Het idee is dat de spelers een voorstelling maken zonder script. Dat betekent dat elke voorstelling uniek, bijzonder en altijd spannend is. Dit heet theatersport. Theatersport is een vorm van theater waarbij, in plaats van voorstellingen, improvisatiewedstrijden voor publiek worden gegeven. Het is bedacht door theaterdocent Keith Johnstone en wordt nu op allerlei plaatsen in Nederland uitgeoefend.

Een wedstrijd tussen jong en oud
Bij een theatersportwedstrijd strijden doorgaans twee teams tegen elkaar. Zij doen hun best om onder andere een zo leuk, grappig, spannend en/of romantisch mogelijke scène te spelen, veelal aan de hand van door het publiek gegeven suggesties. De scènes worden volledig ter plekke verzonnen - geïmproviseerd - door de spelers. Op zondag 27 januari wordt er voor het eerst een wedstrijd in Middelbeers gespeeld door twee teams: een team van kinderen en jongeren neemt het op tegen een team van volwassenen. De deelnemers doen vooraf mee aan een workshop. Om 15.30 uur begint de voorstelling voor publiek. Alle belangstellenden zijn van hart welkom. Entree is gratis.

1.13.2013

Lars den Otter en Rik van Korven zijn de nieuwe nachtburgemeester van De Beerzen

Rik van Korven (links, met het ambtsketen van
de Beerse nachtburgemeester) en Lars den Otter.
De Beerse DJ's Lars den Otter en Rik van Korven zijn tijdens een feestelijke avond op zaterdag 12 januari 2013 in Gasterij De Kemphaan in Middelbeers verkozen tot nachtburgemeesters van Oost-, West- en Middelbeers.

Het duo beloofde tijdens de avond een bijdrage te leveren aan het culturele leven in de Beerzen. Met name voor de doelgroep 10-14 jaar is er wat betreft Rik en Lars te weinig te doen.

Lars is 22 jaar en studeert International Leisure Management aan de NHTV in Breda. Rik, ook 22 jaar, studeert Sociaal Pedagogische Hulpverlening aan de Avans Hogeschool in den Bosch. Onder de naam Café de Puinhoop organiseren ze dance-feesten. Ook draaien ze op feesten van andere organisaties en werken ze aan nieuwe ideeën om hun publiek te entertainen.

De keuze voor het duo is gebaseerd op de uitslag van drie stemronden. Via internet kwamen 724 geldige stemmen binnen, het publiek in De Kemphaan bracht 145 stemmen uit en ook een raad van advies maakte een ranglijst op. Deze raad bestond uit de vorige nachtburgemeester Marian Smolders, Ellen Visser (loco-nachtburgemeester), Ruud Severijns (dagburgemeester van de gemeente Oirschot), Harrie van Hoof (oud-nachtburgemeester van de Beerzen) en speciale gast Doro Krol, nachtburgemeester van Nijmegen. Krol gaf aan dat een nachtburgemeester anderen nodig heeft om dingen voor elkaar te krijgen. Ze riep dan ook de andere kandidaten, Stef Mourits, Thea Noordijk en Mark Timmermans, op om ieder vanuit de eigen kwaliteiten de nieuwe nachtburgemeesters bij te staan.

De avond werd opgeluisterd door een optreden van de Wibra's. De nieuwe nachtburgemeesters besloten de avond met een optreden.

De Beerzen hebben al jaren een nachtburgemeester. Harrie van Hoof was de eerste. Hij werd op 29 april 2010 opgevolgd door Marian Smolders.

Nachtburgemeesters houden zich bezig met cultuur in een dorp of stad. Ze komen met ideeën en/of initiatieven, alleen of in samenwerking met bestaande groepen of organisaties. Het nachtburgemeesterschap is een functie zonder officiële status of vastomlijnd takenpakket. Iedere nachtburgemeester kan op geheel eigen wijze invulling geven aan de rol als aanjager van cultuur.

1.06.2013

Stem op je favoriete kandidaat!

Wie moet de nieuwe nachtburgemeester van De Beerzen worden? Laat het weten met een stem op jouw favoriete kandidaat. Ga naar:

http://tinyurl.com/nbstemmen

De Beerzen kiezen nieuwe nachtburgemeester

Foto: van links naar rechts Mark Timmermans, Stef Mourits,
Rik van Korven en Lars den Otter. Liggend: Thea Noordijk.
Tijdens een feestelijke avond op zaterdag 12 januari 2013 in Gasterij De Kemphaan in Middelbeers kiezen de inwoners van Oost-, West- en Middelbeers een opvolger van nachtburgemeester Marian Smolders. De verkiezingen worden georganiseerd door ‘t Interieur. 

Speciale gasten tijdens de avond zijn oud-burgemeester van Oost-, West- en Middelbeers Piet Wijgergangs en de nachtburgemeester van Nijmegen Doro Krol. Kandidaten voor het nachtburgemeesterschap zijn DJ-duo Lars den Otter en Rik van Korven, Stef Mourits, Mark Timmermans en Thea Noordijk. Zij krijgen de gelegenheid zich tijdens de avond te presenteren, waarna er gestemd kan worden.

De verkiezing op 12 januari wordt begeleid door een raad van advies met Marian Smolders, Ellen Visser (loco-nachtburgemeester), Ruud Severijns (dagburgemeester van de gemeente Oirschot), Harrie van Hoof (oud-nachtburgemeester van de Beerzen) en Doro Krol.

De nieuwe nachtburgemeester wordt gekozen door de stemuitslagen van drie ronden bij elkaar te brengen.
  1. Voorafgaand aan de avond, tot zaterdag 12 januari, 18.00 uur, kan het publiek online stemmen via dit formulier.
  2. Op de avond zelf brengt de raad van advies een stem uit.
  3. Op de avond zelf wordt gestemd met stembriefjes.
De resultaten van de drie stemronden worden bij elkaar opgeteld, waarna de nachtburgemeester bekend wordt gemaakt. Deze zal de functie minimaal twee jaar bekleden. De nachtburgemeester vertegenwoordigt daarnaast de Beerzen tijdens het jaarlijkse nachtburgemeesterscongres, dat vorig jaar voor het eerst in Middelbeers werd georganiseerd en dit jaar in Nijmegen plaatsvond.

Tijdens de avond zijn er optredens van de Wibra's en het DJ-duo Kat in het Nauw. Entree voor de avond is gratis.

De Beerzen hebben al jaren een nachtburgemeester. Harrie van Hoof was de eerste. Hij werd op 29 april 2010 opgevolgd door Marian Smolders. Nachtburgemeesters houden zich bezig met cultuur in een dorp of stad. Ze komen met ideeën en/of initiatieven, alleen of in samenwerking met bestaande groepen of organisaties. Het nachtburgemeesterschap is een functie zonder officiële status of vastomlijnd takenpakket. Iedere nachtburgemeester kan op geheel eigen wijze invulling geven aan de rol als aanjager van cultuur.