11.24.2012

De Beerzen kiezen nieuwe nachtburgemeester

Oud-nachtburgemeester van de Beerzen Harrie van Hoof
(links) en de huidige nachtburgemeester Marian Smolders.
In het midden de praatpaal die Van Hoof schonk
aan de Beerzen en die later door Smolders werd omgedoopt
tot danspaal. 'Benieuwd hoe de volgende nacht-
burgemeester deze paal gaat neerzetten', aldus Smolders. 
OOST-, WEST- EN MIDDELBEERS - Op 12 januari 2013 kiezen de inwoners van Oost-, West- en Middelbeers een opvolger van nachtburgemeester Marian Smolders, die sinds 29 april 2010 de functie bekleedt, ondersteund door haar wethouders en persvoorlichter. De verkiezingen worden georganiseerd door ‘t Interieur.

Warm hart voor cultuur
De nachtburgemeester draagt de Beerse cultuur een warm hart toe. Hij of zij komt met ideeën en/of initiatieven, alleen of in samenwerking met bestaande groepen of organisaties, zoals ‘t Interieur of Kubes. De nachtburgemeester is en maakt anderen enthousiast: (amateur-)kunstenaars en artiesten, overheden, sponsoren, vrijwilligers en publiek. Het nachtburgemeesterschap is een functie zonder officiële status of vastomlijnd takenpakket. Iedere nachtburgemeester kan op geheel eigen wijze invulling geven aan de rol als aanjager van cultuur.

Aanmelden
Vanaf nu tot en met 15 december is het mogelijk kandidaten voor het nachtburgemeesterschap van de Beerzen voor te dragen. Belangstellenden kunnen ook zichzelf aanmelden. De kandidaat-nachtburgemeester kan een individu zijn, maar ook een groep mensen. De organisatie werkt met een digitaal formulier, waarin een korte motivatie of aanbeveling wordt gevraagd. De organisatie benadert door anderen aangemelde kandidaten met de vraag of ze bereid zijn deel te nemen aan de verkiezingen.

Raad van advies
Een raad van advies met Marian Smolders, Ellen Visser (loco-nachtburgemeester), Ruud Severijns (dagburgemeester van de gemeente Oirschot), Harrie van Hoof (oud-nachtburgemeester van de Beerzen) en Doro Krol (nachtburgemeester van Nijmegen) beoordeelt de aanmeldingen. Maximaal vijf kandidaten zullen door de raad worden genomineerd voor deelname aan de verkiezingsavond op 12 januari. Het publiek kiest op deze feestelijke avond in Gasterij De Kemphaan in Middelbeers wie de nieuwe nachtburgemeester wordt.

Het nachtburgemeesterschap
Kandidaten moeten bereid zijn het nachtburgemeesterschap minimaal twee jaar te vervullen én deel te nemen aan het jaarlijkse nachtburgemeesterscongres, dat vorig jaar voor het eerst in Middelbeers werd georganiseerd en dit jaar in Nijmegen plaatsvond.

11.11.2012

Interieur Recordings 2012

Muzikanten uit Middelbeers en omstreken vertolkten gisteren in de Kemphaan op eigen wijze liedjes van hun favoriete artiesten. Het was een mooie, afwisselende avond met verrassende optredens. Het Interieur bedankt iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan de Interieur Recordings 2012!

Bekijk hier de foto's gemaakt tijdens de Interieur Recordings 2012.

Els Bressers kandidaat Brabander van het jaar 2012

Omroep Brabant geeft met de jaarlijkse verkiezing ‘Brabander van het Jaar’ erkenning aan bijzondere Brabanders. Els Bressers uit Middelbeers, ‘Ons Elsje’ is genomineerd. Ze zet zich al jaren in als vrijwilliger voor de bewoners van Amarant in Middelbeers. 

Els gaat met de bewoners op pad en regelt uitstapjes. Ze heeft een heel netwerk van maatjes opgezet, om zo nog meer mogelijkheden en uitstapjes te creëren voor de bewoners. Of het nu gaat om darten, spelletjes doen, bewegen, een heerlijk voetbad of een barbecue, Els regelt het allemaal! Ze vindt het heel belangrijk dat de bewoners van Amarant een leuk en gezellig leven hebben. Ze geniet, net zoals de bewoners, als er een uitstapje is en zo tovert Els menigmaal een glimlach op hun gezicht. ‘Onvoorwaardelijk’ zo noemt Els haar betrokkenheid naar de bewoners toe.

Ik vind dat het tijd is om Els eens goed in het zonnetje te zetten. Daarom stem ik op Els in de verkiezing ‘Brabander van het Jaar’.

Wil je ook je stem uitbrengen op Els, doe dat dan voor zaterdag 1 december door een mailtje te sturen naar brabandervanhetjaar2012@omroepbrabant.nl. Vermeld in het bericht de naam “Els Bressers” en schrijf een korte motivatie!

Vind je het lastig om een aanbeveling te schrijven? Hier vind je een voorbeeld dat je kunt overnemen of aanpassen met je eigen woorden: http://notes.io/tFa

11.01.2012

Interieur Recordings

Op zaterdag 10 november 2012 organiseert 't Interieur, geïnspireerd door de DWDD Recordings, de Interieur Recordings.


Muzikale Beerzenaren vertolken tijdens de avond op hun persoonlijke manier een favoriete song, waarbij ze zichzelf (laten) begeleiden op gitaar, piano of een ander instrument. De Interieur Recordings zijn geen wedstrijd; het gaat om een avondje genieten van mooie vertolkingen van de mooiste songs. Tijdens de avond worden opnames gemaakt.

Entree voor de avond in Gasterij De Kemphaan aan de Willibrordstraat in Middelbeers is gratis.

En dit is het programma:

  1. Rana van Ginneken, Mara Berben en Ino Mijland - I'm not so tough - Ilse de Lange
  2. Rana van Ginneken, Mara Berben en Ino Mijland - Summer Paradise - Simple Plan
  3. Susanne vd Heuvel - Moon my man - Feist
  4. Susanne vd Heuvel - Bohemian like you - Dandy Warhols
  5. Ilse van de Sande, Romy v.d. Meer - Dont stop believing - Glee
  6. Ilse van de Sande, Romy v.d. Meer- This is Love - William
  7. Hanneke Lunenburg - Should I stay or should I go now, the Clash
  8. Theethuintrio - 2 x thema uit film In naam van de Vader
  9. Erno Mijland - Ring of Fire - Johnny Cash
  10. Annette Vromans - Ironic, Alanis Morisette
  11. Annette Vromans - You oughta know, Alanis Morisette
  12. Rens en Rana - Video Games, Lana del Rey
  13. Frans Verouden - Something about you van Level 42
  14. Frans Verouden - Damn those eyes van Kane
  15. Jan den Otter/Jan van Ham de 2Js- Id rather go blind Etta James
  16. Jan den Otter/Jan van Ham de 2Js - Going up the country Cannad Heat
  17. Rinus vd Boomen en Simone en Harrie van Hoof - Leonard Cohen - Im your man
  18. Rinus vd Boomen en Simone en Harrie van Hoof - Leonard Cohen - Dance me to the end of love

Alle originelen beluisteren kan via Spotify. Klik op deze link!