6.05.2009

Wandeling rond het thema 'aardkundige waarden'Op zondag 14 juni organiseren het Interieur en Werkgroep Natuur en Landschap de Beerzen in samenwerking met Gasterij De Kemphaan in Middelbeers een programma voor het hele gezin met een informatieve wandeling rond het thema ‘aardkundige waarden’, een lunch en een optreden van Local Heroes.

Aardkundige waarden zijn die onderdelen van het landschap die iets vertellen over de natuurlijke ontstaanswijze van het gebied. Aardkundige waarden hebben betrekking op de niet-levende natuur en vormen ons aardkundig erfgoed. Voorbeelden hiervan zijn onder meer stuifzandgebieden, dekzandruggen, veengebieden en stuwwallen.

Om 9.30 uur worden deelnemers ontvangen bij De Kemphaan aan de Willibrordstraat met koffie. Hierna volgt een wandeling van ongeveer twee uur. Tijdens de wandeling geeft Job van de Voort, specialist op het gebied van aardkundige waarden, tekst en uitleg over de aardkundige waarden in ‘het veld’.

Deelname aan de wandeling is gratis en aanmelden is niet nodig.

Rond 12.30 uur is bij de Kemphaan de mogelijkheid om voor eigen rekening een verrassende lunch te gebruiken onder het genot van een optreden van gelegenheidsband Local Heroes. Ook niet-wandelaars kunnen mee-eten.

Geen opmerkingen: