5.27.2007

Tweede editie ‘Vruugkroesen’ in de Beerzen

Op zondag 10 juni organiseren het Interieur en Werkgroep Natuur en Landschap de Beerzen in samenwerking met Gasterij De Kemphaan in Middelbeers ‘Vruugkroesen’ (Beers voor ‘Frühschoppen’), een ochtendvullend programma voor het hele gezin met een fietstocht, een lunch en een optreden van Yazzmine.

Om 9.30 uur worden deelnemers ontvangen bij De Kemphaan aan de
Willibrordstraat met koffie. Hierna volgt een fietstocht door het buitengebied van de Beerzen. Tijdens de tocht staat het thema ‘(de verwevenheid van) het landschap, het water en de cultuurhistorie in de Beerzen’ centraal.

De route voert de deelnemers - over verharde wegen - onder andere langs de Huijgevoort, de Neterselsche Heide, het dal van de Groote Beerze, de Westelbeerse kapel, de Broekeindsedijk, de Mettropweg en Spekdonken.

Tijdens de fietstocht geven drie deskundige sprekers tekst en uitleg over het
gebied:
- Wim de Jong, beheerder van Brabants Landschap;
- Toon Schilders, deskundige op het gebied van cultuurhistorie;
- Lonneke Schilte, beleidsmedewerkster van Waterschap De Dommel.

Rond 12.30 uur staat bij de Kemphaan een lunch klaar. Tijdens de lunch speelt het jazzkwintet Yazzmine, bestaande uit Stijn van der Heijden (tenorsax), Bob Tonglet (piano), Andreas Kühne (drums), Bart van de Sande (gitarist/componist) en Remco van Dun (bas). Het kwintet speelt standards van onder anderen Wayne Shorter en Miles Davis en eigen werk geïnspireerd door onder anderen gitarist John Scofield.

Deelname aan het ‘Vruugkroesen’ bedraagt 12,50 euro per persoon voor volwassenen. Kinderen tot en met de basisschool betalen vijf euro. In verband met de inkopen voor de lunch moet u zich uiterlijk donderdag 7 juni hebben ingeschreven. Dat kan per e-mail via aanmelden@tinterieur.com of telefonisch op de aanmeldlijn van ’t Interieur: 084-8321812 (naam, aantal volwassenen en aantal kinderen inspreken).